De goochelaar uit de buurt slaat z’n vleugels uit.

Foto sven  BoschEen truc laten overkomen als een wonder; dat is de truc

Sven Bosch foto banner klein

25 januari 2016 (week 04 2016)

Een YouTube-filmpje zorgde er een paar jaar geleden voor dat goochelartiest Sven Bosch, zijn echte naam is Sven van de Vorstenbosch, het goochelen helemaal zag zitten. “Nu weet ik dat ik wonderen laat zien.”

Binnenkort, op zaterdag 20 februari, geeft Sven een goochelshow in café De Kikvorsch in Schijndel. Zijn eerste show. “Voor mij is het allemaal begonnen met YouTube”, zegt Sven (18). “Het ging om simpele kaarttrucjes die ik zag op het internet en vervolgens nadeed.”
Vanaf dat moment was Sven meerdere uren per dag bezig met goochelen en zijn niveau ging omhoog. “Een leraar op het Sint Lucas zei eens dat ik serieus werk moest maken van het goochelen. Hij nam mij mee naar een goochelwinkel en toen ben ik echt verslaafd geraakt”, vertelt Sven, die zich vooral bezighoudt met de goochelonderdelen mentalisme en hypnose. Bij deze vormen van goochelen kijkt de goochelaar in je gedachten en probeert hij zelfs je functioneren over te nemen.

Verhaal
Volgens Sven is een truc gewoon een handeling en is het juist belangrijk om een goed verhaal te vertellen bij het uitvoeren van een truc. “Performance is erg belangrijk. Je bent als goochelaar eigenlijk een soort acteur. Een truc is maar een handeling, een kleine zandkorrel. Maar als je van die zandkorrel een grote show kan maken, dan ben je een goede performer.”
Om zichzelf nog beter te ontwikkelingen als goochelaar hoopt Sven binnenkort officieel lid te zijn van Goochelvereniging Gonga, waarvan onder andere Emiel Lensen lid is (bekend van het programma Uri Geller). “Ik hoop dat ik een professionele goochelartiest kan worden. Binnenkort weet ik of dat ik goed genoeg ben om bij die vereniging te komen. Als ik er bij zit, ben ik goed op weg”, zegt Sven.
Voor meer informatie over Sven Bosch kijk op www.sven-bosch.nl 

Bron: De MooiBernhezeKrant

4 reacties op “De goochelaar uit de buurt slaat z’n vleugels uit.

  1. Erg leuk .
    En heel veel sterkte met je eerste show ?
    Harrie en Maria

Reacties zijn gesloten.